U, de petitionaris
Screen shot 2021 04 21 at 10.43.55 am

Voorkom volgende pandemieën, beperk de handel in wilde dieren

10.575 ondertekeningen

COVID-19 is niet de eerste zoönose (een virus dat overspringt van dier op mens) en –als we de biodiversiteit niet beter beschermen en handel in wilde dieren niet drastisch terugdringen– ook niet de laatste. Het is tijd om mens, dier en natuur te beschermen en het risico op pandemieën te verkleinen.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland, die mens, dier en natuur willen beschermen en pandemieën willen voorkomen

 

constateren dat:

  • Dat wilde dieren massaal uit het wild worden gesleept of gefokt om te eindigen als exotische huisdieren, toeristisch vermaak of producten.
  • Dat dit leidt tot grootschalig dierenleed en het uitsterven van diersoorten.
  • Dat COVID-19 is ontstaan door de handel in wilde dieren.
  • Dat Nederland binnen de EU een zeer grote spil in de handel in wilde dieren is. In de afgelopen 5 jaar zijn hier ruim 83 miljoen wilde dieren geïmporteerd.
  • Dat dit hét moment is om het risico op een nieuwe gezondheids- en economische crisis te verkleinen en grootschalig dierenleed te voorkomen.

 

en verzoeken

  • de Nederlandse overheid om de bescherming van de biodiversiteit en het terugdringen van de handel in wilde dieren hoog op de politieke agenda te zetten.

  • de Nederlandse overheid om de preventieve maatregelen voorgesteld door World Animal Protection, IFAW Nederland, Stichting SPOTS en Stichting AAP direct toe te passen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Marieke Vreeken 
Organisatie:
Stichting AAP, World Animal Protection, IFAW Nederland, Stichting SPOTS 

Geschiedenis

Ondertekeningen